Ungdomar ser negativt på tillvaron

Allt fler ungdomar upplever att de inte kan påverka, oroar sig för sin hälsa och ser dystert på sina framtidsmöjligheter. Det visar två färska rapporter från ungdomsstyrelsen som presenterades vid en konferens i Drömmarnas hus på Rosengård i dag.
Den statliga myndigheten ungdomsstyrelsen har undersökt ungdomars värderingar och levnadsvillkor i en studie som resulterat i två rapporter. Förhandspresenation av fördjupad studie På lördag presenteras den fördjupade delen av studien vid ungdomsriksdagen i Kristianstad. Men vid konferensen på Rosengård i dag fick tjänstemän, politiker och ungdomsledare en förhandspresentation. Ser svart på tillvaron Rapporterna visar att runt 10 procent av de ungdomar som deltagit i undersökningen ser svart på tillvaron. - Det är verkligen utmanande att uppemot 100 000 ungdomar upplever tillvaron så negativt, säger Leif Linde, generalsekreterare på ungdomsstyrelsen. Misslyckad ungdomspolitik Han menar att studien visar att regeringen på flera plan har misslyckats med sin ungdomspolitik. Nu vill han se krafttag för att förbättra ungdomarnas situation både från politiskt håll och från olika samhällsinstitutioners sida.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".