Moderater kräver nytt styre av Rosengård

Malmö kommun bör ta över styret av Rosengårds stadsdel. Det föreslår det moderata kommunalrådet Thorbjörn Lindhqvist sedan det visat sig att Rosengård närmar sig ett budgetunderskott på 25 miljoner kronor i år.
– Ledningen verkar ju fullständigt ha tappat greppet över såväl ekonomi som verksamhet, säger Thorbjörn Lindhqvist. Thorbjörn Lindhqvist menar att Rosengårds dåliga ekonomi påverkar hela Malmö eftersom de andra stadsdelarna måste hjälpa till och finansiera och tillföra pengar till underskottet i Rosengård. Han säger att det är någon form av systemfel som man kan åtgärda genom att byta ledning. Därför kommer han inte att ställa sig bakom ett nytt förordnande för Rosengårds stadsdelschef Roger Niklewski. Dessutom kräver han att ordföranden i Rosengårds stadsdelsnämnd, Andreas Konstantinides, lämnar sitt uppdrag. – Jag kan inte att lämna mitt uppdrag, säger Andreas Konstantinides. – Vi har ett starkt sparprogram på 30 miljoner kronor som vi ska presentera för stadsdelsfullmäktige i dag, onsdag. Vi ska klara av att uppnå balans.
Louise Nilsson
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".