Klippan

100 000 DVD-filmer hittade efter sprängdåd i Klippan

På en gård utanför Klippan, som natten till onsdagen utsattes för ett sprängdåd, har polisen hittat 33 pallar med stulna DVD-filmer.

Polisen misstänker inte att paret som hyr gården ligger bakom stölden.  De tror snarare att motivet bakom sprängdådet kan vara en hämnd mot dem, kanske för angiveri.

Förutom bostadshuset där man kastade in sprängladdningen så finns det ekonomibyggnader på gården och de är uthyrda till en annan hyresgäst än det par som utsattes för sprängningen.

När polisen undersökte ekonomibyggnaden hittade de mer än 100 000 DVD-filmer med James Bondfilmen Tid för hämnd gömda bakom höbalarna. De filmerna stals från en lastbil i Malmö i maj.  Bilen hittades sedan i Skurup och nu hittades alltså filmerna.

Men det är inte första gången det finns stöldgods i ekonomibyggnaderna på gården, i fjol våras hittade polisen en stulen lastbil där.

Paret utsattes för mordförsök när sprängladdningen kastades in i huset och för tio dagar sedan utsattes mannen för hot, misshandel och försök till människorov.  

Varken mannen eller kvinnan är kända hos polisen och de finns inte i brottsregistret, men på något sätt måste det finnas ett samband mellan stöldgodset och attackerna säger Charley Nilsson på helsingborgspolisen.

– Vår teori är att det finns ett samband, men vem som är inblandad vet vi inte, säger Charley Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".