HELSINGBORG

Nya rutiner på Procivitas i Helsingborg

Efter kritiken från Skolverket och uppmärksamheten i media genomför nu skolledningen stora förändringar på gymnasiefriskolan Procivitas i Helsingborg. Verksamheten ska stramas upp och nya regler och rutiner införs.

En förändring är att kursen Interkulturell affärskommunikation på skolan längre. Enligt den nytillträdda rektorn Helena Connée är det ett resultat av ett tidigare beslut, och hon erkänner nu att det var för lätt att få högsta betyget MVG på kursen:

– Jag bedömde att det var för låg kvalitet i utförandet av kursen, säger Helena Connée.

Som P4 Radio Malmöhus tidigare berättat kommer Procivitas efter Skolverkets kritik mot betygssättningen att ändra sitt sätt att arbeta med den. I förändringsarbetet har nu också skolorna i Helsingborg och Malmö, som tidigare haft egen intagning, gått med i kommunernas gemensamma intagningssystem. 

Skolan kommer också att se över sina rutiner för att rapportera in frånvaro till Centrala studiestödsnämnden, CSN. Varken skolan i Helsingborg eller Malmö har rapporterat in elever som haft mycket frånvaro. Något som ska göras eftersom det krävs en viss närvaro för att hela studiebidraget ska betalas ut.

– Det är väldigt låg frånvaro på eleverna i både Malmö och Helsingborg, eftersom det är studiemotiverade elever. Därför har det inte varit någon fokus på frånvaron. Men jag har satt fokus på att ändra de rutinerna behöver förbättras, säger Helena Connée.

Har det funnits elever som ni inte rapporterat frånvaro på?

– Det kan ha funnits någon enstaka elev.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista