MALMÖ

Malmö får fortsatt examensrätt

Högskolan i Malmö får fortsätta att utfärda masterexamen inom ämnena pedagogik och utbildningsvetenskap. Det har Högskoleverket beslutat.

Efter tveksamheter kring om nivån på utbildningarna var tillräckligt hög har sakkunniga nu gjort bedömningen att utbildningarna nu mera uppfyller kvalitetskraven.

Det var i juni förra året som Högskoleverket gav Malmö högskola rätt att utfärda magisterexamen inom pedagogik och utbildningsvetenskap. Av de sakkunnigas bedömning då framgick det att högskolan inte kunde säkerställa kvalitetskravet på masterutbildningarna.

Högskoleverket beslutade därför att följa upp Malmös examensrätt inom ett år och därefter ta ställning till om det fanns skäl att återkalla examensrätten.

De sakkunniga anser nu att högskolans åtgärder för att säkra nivån på utbildningarna är tillfredsställande och att kvalitetskraven för att ge masterexamen därmed är uppfyllda.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".