MALMÖ

Tak rasade inne på nyrenoverat badhus

Delar av Malmös badhus Aq-va-kul fick på fredagseftermiddagen spärras av sedan en bit av innertaket lossnat i samband med renoveringsarbete i byggnaden.

– En bit av taket lossnade i samband med att det drogs kablar inne i damernas omklädningsrum, berättar Per Evenäs, tillfällig badchef på Aq-va-kul i Malmö.

Det är bara två veckor sedan Aq-va-kul öppnade igen efter att ha varit stängt i ett och ett halvt år. Det slitna badhuset har renoverats för 28 miljoner kronor för att kunna vara öppet i några år till.

Damernas omklädningsrum spärrades av och ytterligare delar av taket runt omkring den del som lossnat togs ner för att inte utsätta besökare och personal för någon ytterligare fara. På lördagen håller badet öppet som vanligt.

Aq-va-kul satsar nu på att ha familjehelger på badhuset, med start på lördagen, eftersom det har varit bråkigt i badhuset på helgerna.

– Förra helgen var det mycket bråk i äventyrsbadet, berättar badchefen Per Evenäs.

Badet har förstärkt upp med personal och informerat om vad som gäller och hur man ska hantera stöket i bassängerna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista