Karin Mårtensson, VD Malmö Arena.
SKÅNE

Skåne får huvudroll i handbolls-VM

Hälften av matcherna spelas i Skåne och VM-finalen spelas i Malmö Arena som nu har fått två stora mästerskap att arrangera, innan arenan ens är invigd.

Förutom handbolls-VM står Malmö Arena också värd för hockey VM 2013.


– Det är två mycket tunga evenemang som kommer att ha betydelse för arenans första fyra-fem år, säger Malmö Arenas VD, Karin Mårtensson.

Malmö Arena blir huvudarena tillsammans med Scandinavium i Göteborg. Orsaken är att Region Skåne och Göteborg & Co blir Svenska Handbollförbundets samarbetspartners kring VM 2011. Världsmästerskapet spelas i januari och omfattar 24 deltagande nationer.

Sveriges matcher i gruppspelet avgörs i Scandinavium men går Sverige vidare blir det fortsatt spel i Skåne.

– Det här kommer definitivt att placera Malmö på den internationella evenemangskartan, säger Karin Mårtensson.

Mästerskapet väntas locka mycket folk som ger turismintäkter och i Skåne kommer matcher också att spelas i Lund, Helsingborg och Kristianstad.

– Det är oerhört stor att få ett VM på hemmaplan och till och med hemma i Skåne. Det är väldigt kul, säger Ingvar Edvardsson, ordförande i IFK Kristianstad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista