LUND

Bilexplosion och inbrott kan ha samband

En bil exploderade på Råbyvägen i Lund natten till måndagen. Ägaren till bilen har inget kriminellt förflutet. Strax efter rånades en exklusiv klädaffär i närheten.

Polisen fick larmet strax innan halv två. Det brann i en bil på Råbyvägen. Före branden ska en kraftig smäll ha hörts över delar av Lund.

Polisens tekniker har gjort en undersökning på plats och förmodligen handlar det om en sprängladdning som gått av. Bilens ägare är inte känd av polisen sedan tidigare.

Bara några minuter efter bilbranden inträffade ett inbrott i en exklusiv klädaffär i närheten. Kläder för närmare en halv miljon stals.

- Vi har ju en teori om att de här båda händelserna har ett samband, säger Annika Lindvall, inre befäl på polisen i Lund.

Ingen kom till skada vid bilbranden och nu ska tekniker undersöka bilen igen. Från inbrottet har polisen en del vittnesuppgifter. En övervakningsfilm ska också gås igenom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista