Malmö

Huvudman i dopningshärva kan vara från Malmö

En av de största dopningshärvorna hittills i Sverige har avslöjats av polisen i Malmö och Gävle. 45 personer över hela landet greps på tisdagen av polisen.

Det var i augusti som narkotikaspanare i Malmö grep en man i 20-årsåldern, som tillhör bodybuildingeliten i Sverige. Han hade då tagit emot en sändning med anabola steroider från Östeuropa, som skickats till Sverige via London och Danmark. Paketet innehöll 5 000 ampuller som i utspädd form värderas till över 12 miljoner kronor.

Malmöbon betraktas som huvudman i härvan och gripandet ledde till en 51-årig man i Gävle där man kunde beslagta ett stort kundregister. Enligt polisen har malmöbon tagit emot flera stora sändningar av anabola steroider bara i år, som sedan distribuerats till resten av landet.

Enligt Malmöpolisen sker handeln med tillväxthormoner helt öppet på internet, men på speciella chattsidor och forum där man måste vara medlem för att ha tillträde och det har gjort ärendet svårutrett. Tillsammans med rikskriminalen har polisen i Malmö och Gävle under två månader analyserat kundregistret och identifierat 45 personer från Arvidsjaur i norr till Skurup i söder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista