Skånska brandmän missnöjda med avtal

Brandmännen i Skåne är mycket missnöjda med fackförbundet Kommunals nya avtal. Den nya lägsta lönenivån höjs nu med 2.6 procent vilket brandmännen jämför med de 3.5 procent som lovades i det avtal som Kommunal sa upp.
- Gång på gång har Kommunal lovat att prioritera oss, men de håller aldrig sina löften, säger Jonas Jönsson som är Kommunals ordförande för brandmän och ambulanspersonal i Malmö. Medellönen för en brandman ligger på cirka sjuttontusen kronor i månaden. En av de bäst avlönade grupperna inom kommunal. Men då räknar man inte in de dåliga övertids- och semesteravtal som brandmännen har menar Jonas Jönsson. På måndag hålls ett möte i Malmö där man kommer diskutera vad som ska hända nu. - Många av mina kolleger är djupt besvikna. Det talas om att gå ur Kommunal och bilda ett eget förbund, säger Jonas Jönsson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".