Malmö

Malmö slår på övervakningskameror igen

Malmö stad har åter slagit på övervakningskamerorna inne på tre skolor i Malmö. Malmö stad har överklagat datainspektionens beslut. Redan nu ses rutinerna kring övervakningen över. Så fort Datainspektionens krav uppfylls slås kamerorna på.

Malmö stad har överklagat datainspektionens beslut, men redan nu ses rutinerna kring övervakningen över. Så fort Datainspektionens krav uppfylls slås kamerorna på.

- Vi har nio skolor med kameror och går igenom alla. Uppfyller vi riktlinjerna så kommer vi att slå på dem. Det handlar mycket om hur vi skyltar, lagrar och hanterar materialet, säger Matz Nilsson, utbildningsdirektör på Malmö stad.

Kamerorna stängdes ner för drygt tre veckor sedan efter att Datainspektionen funnit att övervakningen på bland annat Frans Suell & Jörgen Kocks gymnasium i Malmö stred mot personuppgiftslagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".