LUND

Ytterligare en bil sprängd i Lund

En bil som stod parkerad utanför Lindebergska skolan på Karl XI:s gata i Lund sprängdes strax efter halv ett, natten till fredagen.

Bilen var utrustad med en takbox som blev helt bortsprängd. Kraften från sprängladdningen rev också upp ett halvmeterstort hål i bilens tak.

– Vi har spärrat av och har tekniker från länskriminalen på plats för att undersöka vilken typ av sprängämne det rör sig om, säger Håkan Nilsson, inre befäl i Lund.

Det är andra gången på kort tid som en bil sprängs i Lund. I söndagsnatt sprängdes en bil på Råbyvägen och bara minuterna efter stals märkeskläder för runt 400 000 kronor vid ett inbrott i en klädbutik.

Polisen trodde först att torsdagsnattens sprängning var en liknande avledningsmanöver och ökade därför bevakningen.

– Vi höll positioner runt om i Lund och gav dem därför inget tillfälle att göra någon liknande kupp, säger Håkan Nilsson.

Polisen har inga spår efter vem som kan ha placerat sprängladdningen i bilens takbox och tar därför tacksamt emot tips från allmänheten.

Bilens ägare är inte känd för någon tidigare brottslighet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".