Sex personer gripna i härva

Malmöpolisen har under den senaste veckan gripit sex personer misstänkta för häleri- och narkotikabrott. Gripandena är ett resultat av ett särskilt häleriprojekt som avslutades idag.
Punktinsatsen har pågått i fyra dagar och koncentrerats till området kring Möllevångstorget. Enligt handeln och flera bevakningsföretag har det under en längre tid pågått stölder i flera butiker runt om i Malmö. Gärningsmännen har i huvudsak varit narkomaner, som sedan sålt varorma vidare till olika kvartersbutiker i Möllevången. Under de senaste dagarna har polisen vid flera tillfällen observerat personer som försökt sälja olika varor till kvartersbutikerna. Vid ett tillfälle levererade två personer varor till en butik och körde sedan från platsen. Polisen stoppade bilen och det visade sig snart att chauffören var drogpåverkad. Båda personerna i bilen greps. Efter en husrannsakan i butiken greps också butiksinnehavaren. Under de fyra dagar som häleriprojektet pågick greps polisen sammanlagt sex personer. Tre av dem har nu anhållits.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".