Helsingborg

Arbetet med minskad skadegörelse fortsätter

Det mobila teamet i Helsingborg som bidragit till att skadegörelsen minskat med 60 procent i staden får fler tjänster nästa år.

Teamet har jobbat både med att knyta direkt kontakt med ungdomar och med skola, fritidsgårdar, föreningar med mera i områdena för att man ska kunna jobba gemensamt för att göra saker och ting bättre.

Teamet har framför allt jobbat i tre utsatta områden och centrum. Men man har även fått göra snabbutryckningar till andra platser i kommunen när det varit problem.

Lisa Johansson, som arbetar med mobila resursteamet i Helsingborg, ser fram emot att man blir fler efter årsskiftet. Hon hoppas att projektet, som än så länge är tvåårigt ska, bli permanent.

– Det är när det är lugnt som man ska börja jobba, så att man sedan inte behöver göra brandkårsutryckningar, säger Lisa Johansson som arbetar med mobila resursteamet i Helsingborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".