Skåne

P7 kräver tillbaka felaktigt utbetalda löner

Ett stort antal felaktiga löner har under en tid betalats ut vid Södra skånska regementet P7, det visar regementets egna interna kontroll. En stor del av pengarna drivs nu tillbaka från de anställda.

– Under 18 månader har vi betalt ut 500 000 för mycket, säger Per Thulin, controller på P7.

De felaktiga utbetalningarna bottnar i problem som uppstår när regementets fastställda lönebeslut handläggs på försvarsmaktens olika lönekontor. Kontoren vet alltså inte vad dom anställda egentligen ska ha för lön. Om liknande fel finns inom hela försvarsmakten skulle det kunna handla om en riktigt dyr historia.

– Det rör sig då om mellan 11 och 17 miljoner, säger Per Thulin.

Den interna kontrollen har även visat att enstaka anställd i utlandstjänst har kunnat få dubbel lön, eftersom den betalats ut från olika lönekontor. Dessa anställda är några av dom som nu tvingas betala tillbaka pengar, och på frågan om varför dom inte reagerat på sina rejäla löneökningar svarar Per Thulin så här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".