Chokladmjölk istället för anabola

Det är dags att glömma anabola steroider och annan doping - ett stort glas chokladmjölk direkt efter styrketräningen går bra det med för den som vill ha stora muskler.
Det här rådet får styrketränande danskar för att deras muskler ska växa sig så stora som möjligt. Det låter inte klokt, men nyhetsbyrån Ritzau rapporterar att rådet att dricka chokladmjölk hänger samman med ett försöksprojekt på idrottsmedicinsk forskningsenhed på Bispbjergs Hospital. Två grupper äldre män tränade styrketräning tre gånger i veckan i tre månader. Den ena gruppen fick dricka proteintillskott som bland annat innehöll skummjölkspulver och socker så snart de släppt taget om träningsredskapen. Den andra gruppen fick sitt proteintillskott två timmar efter styrketräningen. I bägge fallen motsvarade tillskottets blandning innehållet i kakaomjölk. Sju procents ökning Och musklerna, de växte på männen som drack sitt proteintillskott direkt i samband med träningen. Generellt ökade de muskelmassan med 7 procent och på enskilda muskelfibrer med uppemot 20 procent. För den andra gruppen som tog sitt proteintillskott ett par timmar efter träningen syntes däremot ingen större skillnad. Det här försöket gjordes alltså på äldre män, men enligt Ritzaus uppgifter är det troligt att chokladmjölk kan hjälpa musklerna att växa även på andra åldersgrupper.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".