Bra betyg till Region Skåne

Region Skånes ledning får bra betyg i den kartläggning Sveriges Radio har gjort om topptjänstemännens och toppolitikernas resor och representation. Pengarna har i huvudsak gått till biljettkostnader.
Inga svindyra middagar, i stort sett ingen alkohol, inga lyxiga resor, inga dyra hotell är facit av de senaste arton månadernas representation i Region Skåne. Det är själva resorna som kostar när regionråden och chefstjänstemännen åker på möten och konferenser. Flyg mellan Skåne och Stockholm dominerar och därtill kommer några få utlandsresor. Få krognotor Däremot kan man inte finna mer än några krognotor och inte ett enda nattklubbsbesök i redovisningen. Vi har gått igenom samtliga reseräkningar och representationsnotor både från gamla borgerliga styret och det nya i år. Och resultatet är gott betyg för toppolitikerna i både regionstyrelsen och i hälso- och sjukvårdsnämnden. Också topptjänstemännen har skött representationen reglementsenligt. Av de dryga 300 000 kronor som ledningen har gjort av med på 18 månader har den allra största delen gått till flygresor, och mera sällan till tågresor. Och väldigt lite har gått til mat. Återhållsamhet men inte snålhet Reglerna säjer att representationen ska ses som en del av den skånska kulturen, alltså ha drag av generositet. Alkohol får förekomma men inte omåttligt. Riktmärket för representationen ska va återhållsamhet men inte snålhet. Men regionledningen har inte kastat ut många kronor på mat och alkohol. Det normala är att man har bjudit på enkel lunch och inte ens det har skett särskilt ofta.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".