Trelleborgs byggstopp för 3G överklagas

Länsstyrelsen har i dagarna fått in över 25 överklaganden från olika telekommunikationsbolag. De kräver att länsstyrelsen skall riva upp beslutet som togs av Trelleborgs kommun att dra in bygglovet för alla 3G master i kommunen.
- Det här förväntade vi oss, säger byggnadsnämndens ordförande i Trelleborg, Kjell Nilsson (s). Det var den 25 mars i år som en enhällig nämnd sade nej till fyra teleoperatörer, som hade ansökt om att få bygga sammanlagt 21 master i kommunen. Anledningen till nämndens nej var dels den oro som kommuninvånarna känner för strålning, dels att masterna skulle förfula lanskapet. Även om länsstyrelsen skulle gå på företagens linje och riva upp kommunens beslut så vill Kjell Nilsson fortsätta kämpa för en kontrollerad 3G utbyggnad. -I så fall kommer vi lägga upp en plan för var i kommunen masterna kan göra minst skada, säger han.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".