Medborgarmöte lockade många

I Svedala kommun har man bestämt sig för att få kommunmedborgarna delaktiga i de beslut som ska fattas. Därför ordnar man nu medborgarmöten flera gånger i månaden där folk får tycka till.
Och det var många som lockades till måndagkvällens möte då man diskuterade översiktsplanen i Bara. Matsalen i Spångholmsskolan i Bara var full av folk som samlats när de olika intressegrupperna i Bara skulle redovisa vad de vill med byns framtid. Bland annat lades förslag fram om var ett äldreboende kan byggas. Barn- och ungdomsgruppen efterlyste ett tydligare centrum i byn och alla hade olika åksikter om det ska byggas eller inte på naturområdet Fåraborg. Gösta Wrangel som är vice ordförande i kommunstyrelsen i Svedala, säger till P4 Radio Malmöhus att han är nöjd med deltagandet, trots att han från början mötte en viss skepsis inför medborgarmötena.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista