Otrygghet avfolkar Malmö

En undersökning visar att de som flyttat från Malmö under det senaste året gjort det på grund av att de känner sig otrygga. De klagar på kriminalitet, dåliga skolor och att de inte känner igen sin egen stad.
Samtliga personer som har flyttat från Malmö under år 2000 har fått fylla i en enkät innehållande frågor om varför de överger stan. Nästan 70 procent av de 2200 som blev tillfrågade svarade och många valde också att lämna en kommentar där de förklarade varför de lämnar Malmö. I kommentarerna framgår det att många valt att flytta på grund av att de tycker att det finns för många invandrare i Malmö. Våld, kriminalitet och dåliga skolor nämns också ofta. Malmö kommun, som gjort undersökningen, är orolig för utvecklingen. - Många flyttar på grund av ett intryck de fått. Egentligen vet de nog inte riktigt hur det förhåller sig. Det vi på kommunen måste jobba med nu är att försöka få bort den här känslan av otrygghet som människor har, säger Anders Ardmar, som varit med och gjort undersökningen Det är fortfarande fler som flyttar till än från Malmö. Framförallt är det barnfamiljer som flyr stan.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".