Nytt mordfall i Malmö

Polisen i Malmö utreder nu ett nytt mord vid sidan om fallet med det nedgrävda styckmordsoffret i en koloniträdgård. Rättsläkare har konstaterat att en 65-årig man som hittats i död i sin lägenhet i Lindängen i södra Malmö, blivit mördad.
– Vid en första besiktning antog man att mannen blivit utsatt för någon form av våld, säger Per Lidehäll, spaningsledare vid polisen i Malmö. Det var i lördags som polisen hittade 65-åringen död i sin lägenhet, efter ett larm från mannens dotter som inte lyckats få telefonkontakt med honom. På plats trodde polisen att mannen dött av sjukdom men rättsläkarnas första undersökning på Universitetssjukhuset MAS visade att mannen blivit utsatt för brott. Av spaningstekniska skäl ville polisen under onsdagsförmiddagen inte avslöja hur mannen dödats. Nu kommer polisen att fortsätta med spaningsarbetet. – Vi analyserar vad mannen sysslat med och förhör släktingar och grannar, säger Per Lidehäll. – Dessutom har vi tekniker på plats som undersöker lägenheten.
Louise Nilsson
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".