Moskébranden var anlagd

Den tekniska utredning med anledning av branden vid Islamic Center i Malmö är nu klar och visar att och visar på att branden var anlagd.
Det var sent på lördagskvällen den 26 april som larmet gick om att det brann på Islamic Center i Malmö. Det blåste kraftigt och centrets egen skola brann ner till grunden medan själva moskén och minareten har klarade sig relativt oskadda. Den tekniska undersökningen av brandorsaken är nu klar och visar på att branden var anlagd. Bland annat har man hittat rester av brandfarlig vätska på golvet i entréhallen. Även det snabba brandförloppet styrker att branden har börjat inomhus i entréhallen. Polisen rubricerar det hela som mordbrand Polisen har förhört ett stort antal personer, men ingen är skäligen misstänkt för mordbranden. Utredningen fortsätter nu med att klarlägga motivbilden. Avspärrningarna runt moskéområdet kommer nu att hävas.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista