Malmö

Misskötta fastigheter ska rustas upp

Området Herrgården i Malmö ska rustas upp, det skriver fastighetsbolaget Newsec i ett brev till miljöförvaltningen. En debatt om misskötta fastigheter blossade upp i höstas när SVT:s Uppdrag granskning visade bilder på lägenheter fulla av mögel och kackerlackor.

Men vd Mikael Hasselberg skriver även att den senaste tidens kravaller försvårar arbetet. Det var när Sveriges Televisions Uppdrag granskning framför tv-kamerorna öppnade dörrarna till flera lägenheter på Herrgården som debatten om de misskötta bostäderna brakade loss ordentligt.

Bilderna visade svåra mögelskador, kryllande kackerlackor och stor trångboddhet.

Miljöförvaltningen krävde då att Newsec senast på tisdagen skulle presentera en plan för vad man tänker göra åt situationen.

Och upprustning är på gång, det lovar Newsec i rapporten. Men samtidigt söker Newsec förståelse för att den senaste tidens kravaller på området kommer att försvåra hela processen. Vd Mikael Hasselberg skriver bland annat att det måste för var och en stå klart att händelser som dessa påverkar möjligheterna att fullfölja sedvanligt underhåll enligt de planer som gjorts.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".