Helsingborg

24-åring åtalas för mord

En 24-årig man som är misstänkt för att ha knivdödat en 33-årig man i Helsingborg i slutet på september åtalades på tisdagen vid Helsingborgs tingsrätt. 24-åringen åtalas för mord alternativt grov misshandel och grovt vållande till annans död.

Det var på kvällen den 26 september som 24-åringen och 33-åringen, som båda umgicks i missbrukarkretsar, enligt vittnesuppgifter, kom i bråk i Stadsparken i Helsingborg. 24-åringen ska sedan ha jagat sitt offer in på Carl Krooks gata där knivattacken ägde rum.

33-åringen försökte rädda sig in i ett hus där han hade bekanta. Men knivhuggen hade tagit så illa att han förblödde. 24-åringen greps en vecka senare och har suttit häktad sen dess.

Han nekar själv till att han dödat 33-åringen, men flera vittnen har pekat ut honom. 24-åringen har tidigare varit åtalad för att ha knivmördat en 44-årig man i Örkelljunga sommaren 2007. Men i det fallet friades 24-åringen i brist på bevis och fick ett skadestånd på 150 000 kronor för att han suttit oskyldigt häktad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".