Motetten måste hushålla med pengarna

Svaret från Fosie stadsdelsförvaltning på kritiken mot nedskärningarna på förskolan Motetten är att även Motetten måste hålla sig till de pengar man redan fått.
– Man måste se till att hålla sin budget helt enkelt, och då får man vidta vissa åtgärder för att så ska ske, säger Susanne Sjöström, ekonomichef på Fosie stadsdelsförvaltning. Alla verksamheter i stadsdelen Fosie har fått lämna förslag på vad man ska göra för att kunna hålla sin budget. Förslaget om besparingar på Motettens förskola innebär att man ökar antalet döva och hörselskadade barn från 32 till 37 utan att öka personalstyrkan. Barnens föräldrar har skrivit protestbrev och menar att barnen behöver de resurser de har nu. Enligt förskolans personal innebär förslaget bland annat ökad arbetsbelastning och att det blir svårare att följa upp det enskilda barnets utveckling. Men Susanne Sjöström tror inte att konsekvenserna blir så stora. – Om man ser det i ett historiskt perspektiv har det på Motetten varit fler barn ibland och färre ibland, så det är inget drastiskt i det.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista