Skåne

Småbränder föregår ofta stora bränder

Räddningstjänsten ska nu undersöka orsaken till varför den byggnad på Killebäcksskolan i Södra Sandby som förstördes brann som den gjorde.

Räddningstjänsten kommer att finnas på plats dom närmaste dagarna för att svara på frågor och informera om den omfattande branden. Förhoppningen är att skolverksamheten ska kunna komma igång så snabbt som möjligt.

Skolbränderna har blivit ett stort samhällsproblem, menar Per Björkman, verksamhetsstrateg på Räddningstjänsten Syd. För att undvika storbränder av den storleken som drabbat Killebäckskolan arbetar Räddningstjänsten Syd förebyggande genom att samarbeta med polis, skola och kommunen.

– Oftast kan man se en händelsekedja av mindre bränder i papperskorgar och skadegörelse på skolan innan en stor brand. Därför är det viktigt att rapportera in alla tillbud, även om de är små. Då har vi i samarbete med polis och skola en chans att byta händelseförloppet innan det gått för långt, säger Per Björkman.

Per Björkman, verksamhetsansvarig på räddningstjänsten Syd

Reporter: Svjetlana Pastuhovic.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".