Exit Skåne hotas av nedläggning

De tio nordvästskånska kommunerna har misslyckats att rädda Exit Skåne, som hjälper avhoppare från nazistiska organisationer.
Kommunernas samarbetsorgan NOSAM gick ut med ett upprop för att få Skånes kommuner, Region Skåne, länsstyrelsen och Kommunförbundet Skåne att ställa upp med pengar. Men gensvaret har varit svagt. - Det är bara de tio NOSAM-kommunerna som varit villiga att satsa pengar, säger Thord Persson på NOSAM. Exit Skåne i Helsingborg startade i januari i år med hjälp av pengar från näringsdepartementet. Men redan efter ett halvår valde Exit centralt att satsa på Stockholm och Motala i stället. För att rädda Exit Skåne fram till årsskiftet gick Helsingborgs stad in med pengar. Men efter årsskifter är det inga andra än de tio NOSAM-kommunerna som är villiga att ställa upp med pengar. Mycket talar nu för att Exit Skåne läggs ner.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista