Otydlig handlingsplan mot kackerlackor

Miljöförvaltningen kritiserar den handlingsplan som fastighetsbolaget Newsec gjort för området Herrgården i Rosengård.

Problemen med kackerlackor, fukt och mögel i Newsecs lägenheter blev mycket uppmärksammat i medierna i höstas, och miljöförvaltningen är nu missnöjda med fastighetsbolagets rapport.

– Det är helt enkelt inte tillräckligt tydligt skrivet, att det just är kackerlackorna och fukt som ska prioriteras, säger Katarina Pelin som är chef på miljöförvaltningen. 

P4 Radio Malmöhus har försökt få tag på Newsec som inte vill ställa upp på en intervju, men de skriver i ett mejl att inventeringen av lägenheterna påbörjas under januari. Först under februari kommer de att kunna ge information om vilka åtgärder som kommer att göras.

I brevet från Newsec till Miljöförvaltningen söker fastighetsbolaget förståelse för att kravallerna i Rosengård har försvårat processen. Och i det mejl som P4 Radio Malmöhus har fått av Newsec skriver de att händelserna påverkat deras vardag och medfört merarbete för personalen på företaget.

Katarina Pelin på miljöförvaltningen anser inte att kravallerna i Rosengård skulle påverka Newsecs arbete.

– Jag kan inte se att det finns någon koppling däremellan, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".