Malmö

Skottskadad man utsatt för flera tidigare mordförsök

Den 44-årige man som natten till fredagebn sköts ner på Eriksfältsgatan i Malmö har utsatts för två tidigare mordförsök.

Läs också:

– Jag kan inte gå in på vad som ligger bakom mer än att det rör sig om organiserad brottslighet i Malmös undre värld, säger Per Lidehäll, kriminalkommissarie vid länskriminalen.

44-åringens bror avrättades i ett attentat i december 2007. I septemeber förra året sprängdes 44-åringens bil men han överlevde mirakulöst och en månad senare sköts mannen ner på Bennets väg i Malmö.

Natten till fredagen är tredje gången som någon försöker mörda mannen. Den här gången verkar mordförsöket ha varit välplanerat vid cirukulationsplatsen mellan Eriksfältsgatan och Nydalavägen.

– Det finns vittnen som sett fyra unga män skjuta mot den bil som 44-åringen satt i, säger Per Lidehäll.

En av de bilar som skotten kom från hittades strax efteråt utbränd i Oxie. Mannens bil genomborrades av kulor och något skott gick också in genom ett fönster i en hyresfastighet. Mannen träffades på två ställen men hans skador är inte livshotande.

Polisen har kunnat fastställa att skotten kommer från flera olika vapen, bland annat automatvapen. Polisen fortsätter nu arbetet genom att knacka dörr i området och hålla förhör.

– Vi kommer att förhöra den skottskadade mannen och hans anhöriga, säger Pär Lidehäll.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".