Malmö

Trasig hiss ställer till det för hyresgäster i Kronprinsen

En trasig hiss har stängt in gamla människor och djur i ett av husen som ligger i kvarteret Kronprinsen i Malmö. I fredags felanmäldes den trasiga hissen till företaget Kone som förvaltar hissarna. Men det kan komma att dröja ända till tisdag innan den repareras.

För 80 åriga Ella Levin, som bor på nionde våningen, har den trasiga hissen krånglat till det och istället får hon gå via vinden till ett intilliggande hus för att ta sig ur huset.

– Det är inget vidare. Jag tycker att de skulle få tag i reservdelarna. Till Tyskland är det ju inte så långt, säger Ella Levin.

Hyresgästerna är hänvisade till brandtrappan, något som också kan krångla till det vid en eventuell ambulanshämtning. Enligt SOS kan man i situationer som den här begära ut även räddningstjänsten för att assistera ambulanspersonalen.

På hissföretaget Kone säger man att reparationen kan komma att dröja ända till tisdag, det för att den del som är trasig i hissen bara finns i Tyskland och det kan ta mellan tre och fyra dagar.

På Kone har man under söndagen bestämt sig för att bygga om hissen på plats för att få igång hissen.

– Man bygger om med lösa komposter för att få igång hissen, säger Robert Gustavsson, produktionschef på Kone.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".