ÖRESUND

DSB First tog över utan förseningar

På måndagen var det premiär för nya tågoperatören DSB First på Öresundstågtrafiken. Inga större förseningar har rapporterats. Men i och med övertagandet är det inte längre möjligt för Skånetrafikens pendlare att åka med SJ:s tåg som tidigare.

Läs också:

– Det ser ut som ett Öresundståg och det var därför jag trodde att jag skulle komma med men nu ser jag att det är SJ:s tåg, säger Agneta Berner-Ekman på väg från Malmö till Lund.

Hon hindrades att kliva på SJ-tåget och hon var inte ensam om att nästan kliva på fel tåg. Ett tiotal personer blev kvar på perrongen i Malmö när 11:42 tåget lämnade stationen. Resenärernas uppmärksamhet ställs på prov, för SJ och DSB First tåg ser precis lika ut. Det som skiljer är de olika emblemen på sidan av tågen.

Framöver kan den som tar fel tåg komma att få betala tilläggsavgifter men till en början har man överseende med att resenärerna kan komma att råka ta fel tåg.

– Vi har gjort ett avtal med DSB First om en mjuk start. Under första månaden upplyser vi bara resenärerna att man har tagit fel tåg, säger Johan Ingerö, informatör på SJ.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".