Trelleborg

Trelleborgare åtalas för hot mot migrationsministern

En 40-årig trelleborgare åtalas nu för att ha hotat migrationsminister Tobias Billström och migrationsverkets generaldirektör Dan Eliasson.

Bland annat ska mannen ha skrivit att Tobias Billström kan fångas, hotas och dödas.

Enligt åtalet som har inkommit till Ystad tingsrätt ska den misstänkta 40 åriga Trelleborgaren ha skickat ett antal hotfulla brev till migrationsminister Tobias Billström.

I det första brevet, som skickades i juni 2007, ska den misstänkta mannen ha skrivit att han kände till privata detaljer om Billström som tillexempel, utseende, adress och bilnummer och att Billström därför kunde fångas, hotas och dödas.

Efter det ska en rad hotfulla brev ha kommit till Billström, bland annat ett där den misstänkte Trelleborgaren ska ha skrivit att krig ska utbryta om Migrationsverkets personal inte tillmötesgår hans vilja.

Även migrationsverkets generaldirektör Dan Eliasson har enligt åtalet ha mottagit hotfulla brev från den misstänkte mannen. Enligt åklagaren visar DNA analyser av breven att det är den misstänkte Trelleborgaren som skickat breven. Tobias Billström kräver 5000 kronor i skadestånd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".