Skanör

Badhyttsbranden misstänks vara anlagd

Släckningsarbete hindrar polisens tekniska undersökning av restaurang Badhytten i Skanörs hamn som började brinna i natt. Polisen jobbar efter teorin att branden är anlagd.

- Det är hårt och tragiskt när det går så med  något man engagerar sig i, säger Erling Pålsson, en av restaurangens ägare.

Restaurang Badhytten i Skanör totalförstördes i nattens brand. Utanför stod restaurangens ena ägare, Erling Pålsson, och såg förhoppningen om en lyckad sommarsäsong försvinna. Nu vet han inte hur restaurangens framtid ser ut.

Fortfarande en bit in på dagen arbetade räddningstjänsten med att dämpa rökutvecklingen och släcka småbränder i resterna av restaurangen.

Släckningsarbetet som har pågått en bit in på dagen har gjort att polisens tekniska undersökning har fått vänta och resultat från den beräknas komma under fredagen.

Fram till att resultatet kommer jobbar polisen efter teorin att branden var anlagd.

I dagsläget finns det ingen misstänkt gärningsman och varken ägaren Erling Pålsson eller polisen känner till att något hot skulle finnas mot restaurangen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".