Skåne

HSB Skåne bjuder in medlemmarna

HSB Skåne kommer om knappt en månad att ha en extra föreningsstämma. Dagordningen har bara ett fåtal punkter och kommer nästan bara handla om den tidigare styrelsen.

– Vi har ju hävt avtalet med vår tidigare vd, och det är ju den linjen vi har hävdat från HSB Skånes sida att det fanns skäl att göra, säger Sven Gudmundsson, ordförande i HSB Skåne.

Efter förra årets avslöjanden om extraordinära förmåner med bilar, resor och svågerpolitik hos den tidigare styrelseordförande Larry Andow och den före detta vd:n Roy Hansson i HSB har vågorna gått höga i föreningen.

HSB hade i maj 2008 en ordinarie föreningsstämma, där ingen ur den tidigare styrelsen beviljades ansvarsfrihet. Under ett år efter att en ny styrelse tillträtt, har man möjlighet att ställa skadeståndsanspråk kollektivt mot den tidigare styrelsen.

Under den kommande veckan får HSB skiljedomstolens utslag som gäller om HSB gjorde fel, när man sa upp avtalet med den före detta vd:n, som annars har rätt till uppsägningslön och avgångsvederlag.

Sven Gudmundsson hoppas att det kan vara till hjälp, när föreningen ska ta beslut om hur man ska gå vidare.

– Jag tycker att det är styrelsens ansvar att redovisa vad som har sagts under de här förhandlingarna och tala om bakgrunden till utslaget, säger han.

– Sedan kommer vi att ställa frågan till medlemmarna som ska avgöra om vi ska gå vidare med skadeståndsfrågan mot den tidigare styrelsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".