Örkelljunga

Rymlingar tvingade till sig nycklar

Fem personer rymde från Migrationsverkets förvar i Ljungaskog utanför Örkelljunga igår. En av dem, en 19-åring som skulle utvisas till Irak, är misstänkt för rån i samband med rymningen.

Det var vid femtiden på tisdagseftermiddagen som en 19-åring som fanns på Migrationsverkets förvar på Ljungaskog tilltvingade sig nycklar. Han upptäckte att det fanns personal med nycklar i köket och rusade dit och försökte dra till sig nycklarna. Trots motstånd lyckades 19-åringen få tag i nycklarna och lyckades ta sig ut ihop med fyra andra.

Nittonåringen är misstänkt för rån och det finns ännu inga spår efter vare sig honom eller de andra rymlingarna. De som finns i på Ljungaskog, sitter där i väntan på utvisning. Enligt enhetschefen Anna Eriksson förekommer rymningar då och då. Under hösten har intagna rymt vid ett par tillfällen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".