Malmö

15-åring medger att han brukat våld mot mordoffer

Den yngre av de båda tonåringar som misstänks för mordet på en 26-åring strax före jul i Malmö har gjort en del medgivanden. Vid torsdagseftermiddagens förhör erkände den 15-årige pojken att han brukat våld mot 26-åringen.

Åklagare Bo Albrektsson är förtegen om vad som kommit fram under förhören och vill inte säga om mordet kan ha varit ett hatbrott.

Det var på onsdagen som de både tonårspojkarna, 17 och 15 år gamla hämtades in till förhör till Polisen. Kort där på anhölls de misstänkta för mordet på en 26 årig man på Kapellgatan i Malmö förra året.

Den mördade mannen hittades död i sin lägenhet den 20 december i fjol och skador på kroppen visade att mannen bragts om livet. Vad det är som har lett fram till gripandet av de båda misstänka tonåringarna är åklagaren Bo Albrektsson förtegen om.

– Det handlar om inre spaning som varit framgångsrik, säger Bo Albrektsson.

Sedan gripandet har intensiva förhör med både de misstänkta och vittnen förts. Vad som har framkommit i förhören eller om några medgivanden har gjorts det vill åklagare Bo Albrektsson inte säga.

Den sjuttonåriga misstänkta pojkens försvarare Kurt-Lennart Ankarberg kan på grund av förundersökningssekretess, men berättar hur hans klient ställer sig till anklagelserna.

– Han förnekar det brott som han är delgiven misstanke för, säger Kurt-Lennart Ankarberg.

Senast på fredagen måste åklagare Bo Albrektsson besluta om de båda misstänkta ska begäras häktade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".