Malmö

Två pojkar häktade misstänkta för mord

De två pojkar, 15 och 17 år gamla, som i onsdags greps misstänkta för mord på en 26-årig man i Malmö, har häktats i Malmö tingsrätt.

– Dödandet har skett när de två var där, säger åklagare Bo Albrektsson.

Den 26 december hittas en 26-årig man ihjälhuggen i sin lägenhet på Kapellgatan i Malmö. Efter flera veckors pusselläggande med observationer som gjorts kring Kapellgatan i Malmö lyckades polisen till slut ringa in två misstänkta gärningsmän och kunde på onsdagen gripa dem båda.

De två pojkarna 15 och 17 år gamla nekade till en början till all inbladning i brottet men under gårdagen erkände 15 åringen att han varit med och stuckit ner den nu döda 26-åringen med fler än två hugg. Men menar att det var i självförsvar och han ska ha blivit angripen av 26 åringen.

17 åringen erkänner att han varit på platsen men nekar till inbladning i brottet. 15 åringen erkänner att han varit på plats men att det varit i självförsvar, att han ska ha blivit angripen av 26 åringen.

Enligt åklagaren finns det någon typ av relation mellan 17 åringen och 26 åringen.

Vilken typ av relation det är ville han under torsdagen inte gå in på.

Det är mycket ovanligt att häkta en 15-åring, ett alternativ skulle vara omhändertagande inom socialtjänsten, men det ansåg häktningsdomaren inte var aktuellt i det här fallet.

15-åringens advokat Kjell Ersarve är förvånad över häktningen och hoppas kunna hitta en annan lösning än förvaring i häkte fram till åtalet om två veckor.

– Jag hoppas att det kan bli på någon form av institution i socialens regi, säger advokat Kjell Ersarve.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".