Eslöv

Många års handbollsminnen upp i rök

Eslövs handbollsförenings klubbhus vid Norrevångsskolan brann under natten till lördagen ner till grunden. Polisen misstänker att den kan ha varit anlagd, och för handbollsklubben är det ett hårt slag.

– Vi firar 40-årsjubileum den 30 januari, så det är extra tråkigt. Alla våra fotografier och priser från alla åren är uppbrunna, säger Roger Hurtig i styrelsen.

Klubbhuset, som ägs av Eslövs kommun, är idag helt nedbrunnet, och det har brunnit mycket i Eslöv det senaste året. Så sent som i höstas brann stora delar av Norrevångsskolan ner, och i maj förra året inträffade flera bränder under en och samma natt. Bland annat brann Ekenässkolans matsal ner, ett café och en mindre byggnad vid Norrevångsskolan.

Polisen har konstaterat att bränderna varit anlagda, och flera ungdomar har varit misstänkta men inte kunnat bindas till bränderna.

Vad det gäller nattens brand i klubbhuset ska polisen efter helgen göra en teknisk undersökning på platsen. För Eslövs handbollsförening handlar det om att hitta en ny lokal till sina 220 medlemmar.

– Nu vet vi inte om det här är anlagt, men är det ungdomar som gjort det, så slår de sig själva i huvudet. Pengar som kunde ha gått till dem försvinner i detta, säger Roger Hurtig i styrelsen.

                                                     Petra Haupt
                                                      petra.haupt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".