ESLÖV

Äldre kvinnor bestulna i hemmet

Två äldre kvinnor bestals i sina hem i Eslöv på lördagen. I båda fallen var det en yngre kvinna som ringde på dörren och fångade uppmärksamheten samtidigt som en medbrottsling passade på att stjäla bland annat kontanter.

Det första fallet inträffade vid 13.30-tiden. En kvinna i 80-årsålden blev då utsatt för en stöld i sin lägenhet på Rönnebergagatan. En kvinna knackade på och presenterade sig som en nyinflyttad granne. Under tiden tog sig en annan person in i lägenheten och stal pengar. 

Knappt två timmar senare blev en annan äldre kvinna bestulen i sitt hem på Vikingagatan, inte så långt från Rönnebergagatan. 

– Fågelvägen är der ungefär en kilometer mellan de två platserna. Därför utesluter vi inte att det finns ett samband mellan de två brotten, säger Calle Persson, informatör vid Skånepolisen. 

I det andra fallet uppgav en yngre kvinna att hon kom från ett IT-företag och skulle leverera varor hos en granne som inte var hemma. Därför ville hon lämna varorna hos den äldre kvinnan.  

Först när kvinnan lämnat platsen upptäckte den äldre kvinnan att en stöld skett. Det är inte klarlagt vad som stulits. 

Monica Elfström
monica.elfstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".