SKÅNE

Polisens cold casegrupp får nytt liv

Efter drygt ett års uppehåll blåser länskriminalen nu liv i den utredningsgrupp som arbetar för att klara upp olösta fall. Deras första uppgift blir det snart åtta år gamla mordet på en då 28-årig Helsingborgskvinna.

Den förra coldcasegruppen bildades efter Helènmordets upplösning. Gruppen utredde flera fall under de två år gruppen var igång.

Bland annat utredde gruppen mordet på en ung kvinna i Höganäs, mordet på en ung pojke som hittades knivmördad på cykelvägen mellan Lund och Bjärred i början av 1990-talet och en tonårspojke som försvann spårlös i Ängelholm 2004.

Det fall som länskriminalens coldcasegrupp ska arbeta med nu är mordet på en kvinna som hittades död i sin lägenhet i Helsingborg 2001.

– Man ville ha en genomgång av ärenden för att läsa igenom det material som finns med nya ögon och leta efter uppgifter som inte varit kända tidigare, säger Lars-Åke Gabrielsson, kriminalinspektör.

Gruppen har dessutom valt ut ytterligare två ärenden som man ska titta närmare på.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".