Helsingborg

Tio år för mord i Pingstkyrkan

Den 24-årige man som dödade en 33-årig man i Pingstkyrkans lokaler i Helsingborg i september förra året dömdes på tisdagen av Helsingborgs tingsrätt till tio års fängelse. Mannen dömdes mot sitt nekande.

De båda männen som umgicks i missbrukarkretsar hade träffats i Stadsparken. Bråk uppstod och 24-åringen jagade sedan den äldre mannen som tog sin tillflykt till Pingstkyrkan där han hade bekanta. Men den 24-årige mannen hann ifatt honom och gav honom flera knivhugg så att han förblödde.  

24-åringen greps efter en vecka. Polisen hade hittat hans dna både vid platsen för bråket i Stadsparken och på en keps i Pingstkyrkans trapphus. Dessutom kunde man se på filmerna från övervakningskamerorna i Stadsparken hur en man i keps jagade offret. Mannen dömdes mot sitt nekande. Hans advokat, Uno Karlsson, säger till TT att domen kommer att överklagas.

24-åringen som dömdes på tisdagen har tidigare även åtalats för ett mord i Pingstkyrkans lokaler i Örkelljunga men han friades av domstolen. Mordet i Örkelljunga har också lett till en JO-anmälan. Det är en kvinna i Örkelljunga som JO-anmält Helsingborgspolisen för att man inte reagerade på larm om mordet, trots att flera samtal om saken kom in till polisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".