Lång väntetid till jourläkare

Den som går till jourläkarmottagningen i Malmö utan att ha beställt tid kan få vänta i upp till fyra timmar. Och anledningen till att många inte beställer tid är att de tröttnar på att sitta och vänta i telefonkön.
Jourläkarmottagningen är öppen kvällar och helger när vårdcentralerna är stängda. Ibland samlas det så mycket folk i väntrummet att de får vänta upp till fyra timmar på att få komma in och träffa en läkare. Åsa Wieslander, som är sjuksköterska på mottagningen, säger att det känns fel att be patienterna vänta så länge. Hon menar att den största anledningen till de långa väntetiderna på jourläkarcentralen är att det finns för få distriktsläkare och att det därför är svårt att få en bokad tid på någon av vårdcentralerna. Jourläkarmottagningen i Malmö har fyra läkare, tre som har hand om de bokade patienterna, och en som har hand om de obokade.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista