Malmö

Biljettsläpp till Davis Cup skjuts upp

Det blir ingen försäljningsstart på torsdag av biljetterna till Davis Cup-matchen mellan Sverige och Israel den 6-8 mars. Beroende på säkerhetsläget kan matchen komma att spelas inför tomma läktare.

Malmös fritidsnämnd är medarrangör för matchen tillsammans med Tennisförbundet.  På tisdagen hade nämnden ett extra informationsmöte om matchen som ska spelas i Baltiska hallen. Efteråt sa ordföranden, Bengt Forsberg, till P4 Radio Malmöhus att matchen är att betrakta som en högriskmatch på grund av situationen i Gaza.

– Man släpper inte biljetterna just nu, säger Bengt Forsberg (S), ordförande för fritidsnämnden i Malmö.  

Kan det bli så att matchen spelas, men utan betalande publik? 

– Just idag diskuteras alla scenarier. Ett av de sämsta är att man inte släpper in publiken i hallen, säger Bengt Forsberg. 

Förutom Malmö har även Helsingborg och Göteborg avtal med Svenska Tennisförbundet om att kunna hysa matchen. Men Bengt Forsberg tror inte att någon annan är intresserad av att ta över matchen just nu.  

– I den uppkomna situationen tror jag inte att de frivilligt står och skriker att de tar över matchen, säger Bengt Forsberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".