Skanör

Stärkta misstankar om mordbrand

Misstankarna om att branden som förstörde restaurang Badhytten i Skanör var anlagd har stärkts. Den tekniska undersökningen är nu avslutad och polisen misstänker att man har hittat rester av brännbara vätskor. Specialtränade hundar har markerat på den plats där branden troligen började.

Det var natten till torsdagen i förra veckan som restaurang Badhytten i Skanör brann ner. Polisen har helt tiden misstänkt att branden var anlagd. Specialtränade hundar som kan spåra upp brandfarliga vätskor har markerat på den plats där branden troligen började. Där har polisen nu tagit prover som skickats iväg till Statens kriminaltekniska laboratorium.  

– Det finns misstanke kvar om att det kan ha varit anlagt, säger kriminalkommissarie Tennie Ericsson.

Tre man jobbar med utredningen och det har kommit in flera tips, men hittills har inget lett utredningen framåt. Svaren på proverna på det man tror är rester av brännbara vätskor kan ta allt från någon vecka till ett halvår.  

– Under tiden får vi undersöka de tips som har inkommit och se om det ger något. Sedan får vi hoppas att allmänheten kan komma med fler tips, säger Tennie Ericsson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".