Skåne

Operationsstopp på Lunds lasarett

Universitetssjukhuset i Lund beslutade på tisdagen att införa ett omedelbart stopp för alla planerade operationer. Det är bara hjärt- och canceroperationer som är undantagna.

Orsaken till stoppet är sjukhuset har överbeläggningar samtidigt som en avdelning drabbats av vinterkräksjuka. Dessutom kommer allt fler äldre patienter in med influensa.  

– Det innebär att vi idag kunde konstatera att vårdplatserna inte räcker, säger Bent Christensen, sjukhuschef på Lunds universitetssjukhus. 

Just nu håller sjukhuset på att inventera hur många patienter som berörs av stoppet. Bent Christensen tror att det kan röra sig om 20-30 patienter. Alla patienter som berörs av stoppet kommer att kontaktas av sjukhuset. Förhoppningen är att stoppet blir kortvarigt.  

– Förhoppningsvis enbart några enstaka dagar, eftersom vi håller på att öppna en helt ny vårdavdelning, säger Bent Christensen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".