VI I FEMMAN

Tunaskolan vidare i Lundaderby

I den andra kvartsfinalen av Vi i femman 2009 vann Tunaskolans klass 5a över Backaskolans klass 5c. Redan i början av Lundaderbyt drog Tunaskolan ifrån och ledde genom hela tävlingen.

När det var dags för det avslutande tävlingsmomentet Stegen steg däremot stämningen rejält. Ställningen inför Stegen var 15-10 till Tunaskolan, ändå valde klassen 5-poängsfrågan på temat ”Kroppen”. Eftersom även Backaskolan valde 5-poängsfrågan så skulle det teoretiskt kunnat bli lika.

Men inget av lagen kunde svara på frågan om var i kroppen som strålbenet finns. Rätt svar var armen och jublet visste inga gränser från Tunaskolans hejarklack.

Tunaskolan går nu vidare till semifinal nummer 1 som äger rum tisdagen den 3 februari och då möter de Bladins grundskola klass 5 från Malmö.

Gun Berbring var programledare och Magnus Bertilsson domare.

Kvartsfinal 3 äger rum tisdagen den 27 januari 17.00-18.00 i P4 Radio Malmöhus. Då möts Videdals privatskolor klass 5 A i Malmö och Slottshöjdens skola klass 5 A i Helsingborg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".