Landskrona

Svårt enas kring manifestation mot våld

Det ser inte ut som förslaget att Landskrona kommun ska stå som huvudman för den manifestation mot våld som planeras den 31 januari blir verklighet. Manifestationen kom till på Sverigedemokraternas initiativ.

Nu har Socialdemokraterna bestämt sig för att hoppa av med motiveringen att Sverigedemokraterna inte vill låta kommunen stå som arrangör.

I ett pressmeddelande som socialdemokraterna skickat ut säger oppositionsrådet Niklas Karlsson att arrangemanget förvandlats till ett partipolitiskt spel där Sverigedemokraterna inte vill låta Landskrona kommun stå som arrangör.

Det är kommunfullmäktiges ordförande moderaten Lennart Söderberg som skött kontakten med Sverigedemokraterna. Han har än så länge inte fått något direkt besked från dem. Men han tror inte det blir lätt att genomföra en gemensam manifestation nu.

- Om de etablerade partierna drar sig ur drar sig ur så blir det fel. Meningen var att fokusera på manifestationen på ett neutralt sätt. Mu känns det som om fokus sätts på något annat, säger Lennart Söderberg (M), ordförande i kommunfullmäktige i Landskrona.

Vi har sökt både Stefan Olsson i Sverigedemokraterna och Niklas Karlsson i Socialdemokraterna men inte lyckats nå dem för en kommentar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".