Rättegången mot Brödraskapet 2007 bevakades hårt.
ÅKLAGARBOMBEN

Malmöbo drivande bakom gängkriget

En av de gripna för bombattentatet mot åklagaren Barbro Jönsson, är en av huvudmännen i det pågående gängkriget i Malmö.

En av de båda män från Malmö som i fredags anhölls som misstänkta för bombattentatet mot en åklagare i Trollhättan 2007 är sedan tidigare välkänd av Skånepolisen. Enligt kommissarie Börje Sjöholm vid länskriminalen i Skåne är den 24-årige mannen en av de drivande krafterna i det pågående gängkriget i Malmö.

Det var i fredags som de båda männen, en 24-åring och en 25-åring kunde gripas i Malmö och senare anhållas som skäligen misstänkta för försök till mord och allmänfarlig ödeläggelse.

Polisen misstänker att de båda männen ligger bakom sprängattentatet mot åklagaren Barbro Jönssons hus i Trollhättan i november 2007 och att de har kopplingar till den kriminella organisationen Brödraskapet Wolfpack.

Gripandet var osedvanligt enkelt eftersom båda två redan satt bakom lås och bom. 24-åringen är alltså sedan tidigare välkänd av polisen i Skåne, medan 25-åringen som ställs inför häktningsdomare redan idag är mer anonym.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".