Regionen tillbakavisar kritik

Allt fler av Region Skånes leverantörer är missnöjda med regionens sätt att sköta upphandlingen vid inköp av varor och tjänster. Men Region Skånes upphandlingschef Kristian Silverberg tillbakavisar kritiken.
Som vi har rapporterat om tidigare har antalet leverantörer som vänder sig till domstol för att få rätt, fördubblats. Länsrätten har gett regionen bakläxa i fem av de 17 fall som som tagits upp de senaste tre åren. Kristian Silverberg säger till P4 Radio Malmöhus att med tanke på att regionen varje år sluter omkring ett tusen avtal så är antalet missnöjda leverantörer relativt lågt. Han menar också att överpröva en upphandling är ett billigt och enkelt sätt för den leverantör som inte har fått ett uppdrag att få upphandlingen omprövad. Ökningen av antalet leverantörer som vänder sig till domstol kan också förklaras av en hårdnande marknad där en vinst eller förlust i en upphandling för vissa leverantörer kan betyda vinna eller försvinna. - Man får ju ha respekt för att de reagerar rätt starkt i en sådan situation, säger Kristian Silverberg.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista