Landskrona

Örtegren stämmer Region Skåne

Det blir domstol som får slita tvisten mellan Socialdemokraten Eva Örtegren och Region Skåne om hennes rätt till ersättning för förlorad arbetsförtjänst, som Region Skåne krävt att hon ska betala tillbaka.

Region Skåne har krävt att Eva Örtegren ska betala tillbaka 56 000 kronor som hon fått i ersättning för förlorad arbetsförtjänst i samband med att hon utförde politiska uppdrag under 2005 och 2006. Regionen har nämligen i efterhand kommit fram till att Eva Örtegren arbetat så få timmar under de två åren att hon ska betraktas som tjänstledig. Eva Örtegren håller inte med och har vägrat att betala tillbaka. I gengäld har Region Skåne låtit bli att betala ut ersättning för förlorad arbetsförtjänst som hon skulle haft för 2008 för att kvitta skulden. Nu går Eva Örtegren till domstol för att försöka få ut de pengarna.  

– Det är enda möjligheten som återstår, säger advokat Tomas Eliasson som företräder Eva Örtegren

– Jag tror egentligen att Region Skåne också är av uppfattningen att förtroendepolitiker ska få ersättning för sin förlorade arbetsinkomst. Det är lite svårt att förstå varför man låter det här gå till domstol, säger Tomas Eliasson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".